17.5.2014

Janin Jambalaya



Tää on hyvää! Parasta arkiruokaa ovat padat, joiden maku vain paranee seuraavaksi päiväksi. Tämä täyteläinen makujen yhdistelmä on sopiva ruoka talvi-iltaisin, mutta koska siinä on paljon raikkaita makuja yhdistettynä täyteläisiin makuihin, sopii se loistavasti myös kesäruuaksi. Niin tosiaan, kesäkausi alkaa. Se tarkoittaa salatteja, juhlia ja nopeaa ekstempore -ruokaa. Kesällä, kotona valmistetun ruuan määrä kasvaa räjähtämällä, sillä lapset ovat kotona myös päivisin. Note to self: muista tehdä nopeasti valmistuvaa ruokaa valmiiksi pakkaseen. 

Jambalaya n. 5lle kahdeksi päiväksi

1 pötkö chorizomakkaraa (n. 20cm)
1 pieni pussi pakastekatkarapuja
400g broilerisuikaleita
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 iso sipuli
2 vartta selleriä
1 prk tomaattimurskaa
1 nippu korianteria
oliiviöljyä
suolaa
3 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria (tämän voi halutessa jättää pois, jos ei pidä kovin tulisesta)
1l kanalientä
3,5 dl riisiä

Keitä kanaliemi. Pilko kasvikset keskikokoisiksi paloiksi. Leikkaa chorizo ohuiksi viipaleiksi. Ota katkaravut sulamaan lautaselle. 
Paista isossa kasarissa tai Wokkipannussa broilerit ja kasvikset. Lisää mausteet. Freesaa hetki ja lisää makkarat ja tomaattimurska. Anna muhia hetki. Sekoita joukkoon riisit ja sitten kanaliemi. Anna muhia, kunnes riisi on turvonnut. Sekoita joukkoon katkaravut. Anna niiden lämmetä hetki. Lisää pinnalle pilkottu korianteri. 



Ei kommentteja: