sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Täytekakku. Helppo.




Poika tilasi synttärikakukseen: "Sellainen suklaakakku, jossa on kermaavaahtoa päällä ja paljon mansikoita". Okei. 
Täytekakkupohjat ovat mielestäni tylsiä ja nyt halusin jonkun suklaisen, täyteläisen, ei liian kuivan.
Sain ystävältä reseptin Haluan suklaata -kirjasta. Hämmentyneenä reseptin yksinkertaisuudesta, koin lievää epävarmuutta pohjaa leipoessani, mutta hyvähän siitä tuli. Tähän kakkuun tein kaksinkertaisen annoksen taikinaa ja paistoin kahdessa hieman erikokoisessa vuuassa.





Suklainen täytekakkupohja:

0,5dl kaakaojauhetta
0,5dl kiehuvaa vettä
225g pehmennyttä voita
2,75dl sokeria
4 kananmunaa
3,25dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 180c. Voitele vuuat ja korppujauhota. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon kaakaojauho. Kaada kaikki muut ainekset kulhoon. (itse sekoitin puukauhalla aineksia hieman keskenään). Kaada joukkoon kaakaomassa ja sekoita taikinasta tasainen sähkövatkaimella.
Kaada vuokiin ja laita uuniin 25 min. Tsekkaa kypsyys puutikulla. Kakku on valmiina pehmeän tuntuinen, kun sormenpäällä kokeileekakku tuntuu pehmeältä.
Anna kakkujen hetki jäähtyä ja kumoa. 

Täyte oli sitten minun keksimäni. Kun mansikoita on aika sniidusti kaupoissa ja rasioissa maksaa aika paljon turvauduin täytteessä pakastemansikoihin.
Tein ensin täyteen, annoin kakun kostua jääkaapissa täytteineen muutaman tunnin ja sitten vähän ennen juhlia tein kuorrutekermaseoksen erikseen. Täytteeseen riitti 3dl kermaa ja puolikas rahka.
Jos pidän hyvin kostutetusta kakusta, kastele pohjat ensin maidolla tai vaikka sitruunalimulla.

Ennen kakun täyttämistä, aseta kakun alle leivinpaperisuikaleita reunojen alle, jotta tarjoiluastia pysyy puhtaana. Ota leivinpaperit pois ihan viimeiseksi.

Isoon kakkuun laitoin yhteensä

2pss pakastemansikoita sokerin kanssa soseutettuna
7 dl kuohukermaa
1 prk täyteläistä rahkaa.
n. 1dl sokeria
1 rasia mansikoita
1 rasia vadelmia

Soseuta sulaneet mansikat ja lisää hieman sokeria (kaada ylimääräinen neste ennen soseuttamista pois).
Vaahdota kerma kiinteäksi ja lisää vispaamalla rahka ja reilusti sokeria.
Levitä mansikkaseos kerrokseen ja levitä päälle sopiva määrä kerma-rahkavaahtoa.
Kasaa kakku.

Kuorruta kakku tunti tai kaksi ennen tarjoilua. Koristele marjoin ja tomusokerilla.
Lisäksi, kun tein muutenkin marenkeja, tein kakkua varten erikseen pieniä marenkinokareita koristeeksi. Marenkiohjeeni löytyy täältä.




1 kommentti:

Susanna kirjoitti...

Minulla on melkein samanlainen kakkupohjaohje -sinun on vaan vielä helpompi. Ei turhia vatkaamisia :) . Täytyykin kokeilla, yhtäsuntoista juhlaa tulossa. Ja yritän ajatella, ettei kaikkea tarvitse tehdä pitkän kaavan mukaan... Iloa sinne kotirumban pyörittämiseen!