28.9.2013

Syksyiset sinisimpukat






Mikä onkaan parempi aika sinisimpukoille ja Tarte Tatinille, kuin pimenevät syysillat...

Sahramisimpukat 6lle

2 kiloa sinisimpukoita
Puoli pulloa kuivaa valkoviiniä
100g voita
6 salottisipulia
1 valkosipuli
1/2 l kalalientä
3 tl sahramin heteitä
suolaa
Nippu persiljaa

Putsaa ja koputtele simpukat.
Pieni sipulit. Sulata voi isossa kattilassa, lisää sipulit ja freesaa. Lisää sahrami.
Lisää joukkoon valkoviini ja anna tiivistyä puoleen. Lisää kalaliemi. Anna tiivistyä n. 15 min.
Lisää joukkoon puhdistetut simpukat, nostele ne liemen sekaan ja kypsennä kannen alla n. 10 min.
Silppua kaiken päälle persiljaa juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile hyvän leivän kanssa.

Tarte Tatinin ohje löytyy täältä.




Ei kommentteja: