perjantai 28. joulukuuta 2012

Perunasalaatti


Vaikka uudenvuoden aterialle...

Tarvitset 6lle:

1kg perunoita
2 kevätsipulin vartta tai pieni purjo
2 omenaa
isoja kapriksia
1 kermaviili
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
mustaa pippuria
merisuolaa


Keitä perunat kuorineen jättäen ne kiinteiksi ja anna jäähtyä. Kuori halutessasi, mutta ei tarpeellista.
Kumoa kermaviili salaattikulhoon. Lisää noin puoli desilitraa oliiviöljyä ja kaksi ruokalusikallista etikkaa. Murskaa valkosipulin kynnet sekaan. Lisää suolaa ja mustapippuria. Leikkaa kevätsipulit pieniksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Kuori ja leikkaa omenat isoiksi paloiksi (n.2x2cm) ja sekoita joukkoon. Lisää  6-8 osaan leikatut perunat ja kaprikset. Sekoita. Anna salaatin tekeytyä ja maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Laktoosittoman salaatista saa jättämällä kermaviilin pois ja laittamalla enemmän oliiviöljyä ja viinietikkaa, mutta soijajogurttikin käy loistavasti.

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Aiai miten kuulostaa namilta, kuin myös tuo alla oleva! Kun joku vielä tekisi meillä, eikä vain kuolaisi täällä :D No, poika on köksän tuntien myötä innostunut kokkaamaan, ihanaa vaihtelua!