perjantai 23. maaliskuuta 2012

Valkosipulia! Broileria ja rapeat perunat.




Perjantai-ilta, talo täyttyy valkosipulin tuoksusta. Unissa paistuu mehukkaat kanankoivet ja perunat paahtuvat rapsakoiksi. Kaveriksi raikas salaatti. Meidän koko perheen herkkua!

Tarvitset:

Valkosipuliset kanankoivet

Kanankoipia 1/ henk.
3 sipulia
5 valkosipulin kynttä
merisuolaa
valkopippuria
rakuunaa
oliiviöljyä

Rapsakat perunat

2-3 perunaa/henk.
oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
merisuolaa

Paista kanankoivet pannulla pinnaltaan kullanruskeiksi oliiviöljyssä. ripottele pinnalle suola ja valkopippuri. Leikkaa sipulit ja valkosipulit paloiksi. Aseta ne uunivuoan pohjalle. Aseta ruskistetut koivet sipulien päälle, kaada pannulta öljyt päälle, ripottele rakuunaa koiville ja sipulien päälle.
Laita uunin alaosaan n. 35-40min 200c kiertoilmalla. Koivet ovat valmiit, kun haarukalla painamalla lihasta tulee ulos kirkasta nestettä.

Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi kuorineen. Laita siivut kulhoon ja kaada päälle oliiviöljyä, murskatut valkosipulit ja merisuolaa reippaasti. Aseta perunat pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohuesti. Näin perunoista tulee rapeampia. Laita uunin ylätasolle 20-30 minuutiksi tai kunnes osa perunoista on paahtunut tumman ruskeiksi.

6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Nam, näitä perunoita on testattava pian! Kiitos vinkistä!

Kaisa kirjoitti...

Hyvää ja yksinkertaista. Varsinkin perunat menivät kuin kuumille kiville! Kiitos ohjeesta.

Prisca kirjoitti...

Mukava kuulla!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Törmäsin perunareseptiisi ja ajattelin kokeilla hampurilaisten kaveriksi. Onko perunoillekin tuo 200c sopiva paistolämpötila, vai?

Prisca Leclerc kirjoitti...

Moi Anonyymi! Juu, ideana on se, että broilerit paistuvat uunin alaosassa ja perunat yläosassa :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin joo, enpäs ajatellut noin pitkälle :D Tein siis vaan pelkät perunat. Oli muuten huippuhyviä! Kiitos ohjeesta!