13.2.2015

Paris mon amour...
Raskas ja surullinen matka, mutta en kuitenkaan raaskinut olla nauttimatta kaikesta siitä, mistä setänikin nautti: hyvästä ruuasta ja seurasta.
Voimat eivät kuitenkaan riittäneet skauttaamaan mitään erikoisuuksia, joten päätin paneutua klassikkoihin, lempiannoksiini randomisti valituissa Bistroissa.

Reissun kruunasi kuitenkin siskoni kanssa nautittu kaakao ja leivokset yhdessä Pariisin vanhimmista ja maineikkaimmista teehuoneista Angelinassa, Rue de Rivoli'lla.

Sunnuntaina teehuoneen edessä riitti jonoa, joka koostui suurimmaksi osaksi pariisilaisista. Jono oli suht kunnioitusta herättävä, mutta kaiken sen arvoinen. Seuraavana aamuna kävin ostamassa teehuoneen putiikista macaronseja tyttärelle. Maanantai-aamuna ei jonoa ollut lainkaan.
Angelina on ehdottomasti käymisen arvoinen.En voi itselleni mitään. Tätähän saa Suomestakin vaikka mistä, mutta ei koskaan mitään näin hyvää. Liekö miljöö vai mikä, mutta tätä on aina pakko saada Pariisissa. 
Salade au chêvre chaud ja lasillinen viiniä.Oeufs benedict, tämä ei ollut parhaita maistamiani benedeictejä, mutta kelpasi kyllä lounasaikaan nälkäiselle. Le Marais'n kortteleissa Le Favorit -brasserie oli kiva ja hektinen paikka.Tämän klassisempaa brasserie -annosta ei ehkä tartarin jälkeen ole.
Steak hache, oeuf en cheval, frites. 


ANGELINAJa sokerina pohjalla, Angelina. Luultavimmin maailman parasta kaakaota, tummaa, paksua, samettista ja järkyttävän ihania leivoksia. 

Ei kommentteja: