5.12.2014

Itsetehdyt dipit




Joskus viikonloppuisin meillä vietetään koko perheen leffailtaa ja siihen kuuluu sipsit dippeineen tai jos oikein innostutaan, nachos supreme.

Lasten kasvaessa heille on alkanut myös maistua dipit. Kaupan valmiit ovat mielestäni epäilyttäviä lisäaineskoitteita, joten olen kehitellyt dippejä, jotka saa tehtyä helposti kotona valmiiksi olevista mausteista.
Tässä kaksi lemppariamme:

Valkosipulidippi

1 prk kermaviiliä
1 keskikokoinen valkosipulinkynsi
1/2 tl yrttisuolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta

Kaada kermaviili tarjoiluastiaan, murskaa ( murskaimella, ei veitsellä) valkosipulinkynsi sekaan ja lisää muut mausteet. Sekoita dippi ja laita jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.

Amerikan dippi

1 prk kermaviiliä
1 rkl tomaattipyrettä (kukkurallinen)
2 tl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
2 hyppysellistä sokeria
1/2 tl chilirouhetta

Kaada kermaviili tarjoiluastiaan, lisää kaikki mausteet ja sekoita. Anna maustua puoli tuntia jääkaapissa.

Ei kommentteja: