tiistai 1. joulukuuta 2015

Huppista, virheet ja painovirhe paholaiset
Keräilen tähän korjauksia kirjaan livahtaneisiin virheisiin tai epätarkkuuksiin.
Kommentteihin saa myös laittaa kysymyksiä resepteistä. Vastaan ja autan parhaani mukaan.

Laventeli créme fraîche Tarte Tatinin kanssa
Syömäkelpoista, kuivattua laventelinkukkaa saa ainakin Ruohonjuuresta
Myös täältä, Myllymäentilalta.
Toivotaan, että esimerkiksi Stocka tai isot marketit ymmärtäisivät nopeasti tämän tuotteen trendikkyyden. Itse ostin sitä Ranskasta -tietty. Olen tehnyt siitä jo siirappiakin.

Laventeliöljykin (ruoan maustamiseen tarkoitettu) käy maustamaan laventeli créme fraîche'n. Maku ei ole kuitenkaan niin hyvä.
Öljyä laitetaan ihan vain pari tippaa maun mukaan. Öljyä on itseasiassa helpompi käyttää kuin kirjan kuivattuja laventelinkukkia. Öljy lisätään créme fraîche'iin lopuksi ja sekoitetaan hyvin.

Juustomakaronit
Niitä ei laiteta uuniin.
Ohjeen alkuun on livahtanut vahingossa jonkun toisen reseptin uuninlämmitysohjeistus.


Koivulan fenkoli-kalakeitto
Ystäväni kokeiltua keittoa, hän oli sitä mieltä, että keiton tekemiseen menee enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Hän arvioi ajan tunniksi.

2 kommenttia:

Kipparin morsian / Minka kirjoitti...

Loistava idea kerätä virheet kasaan, pariin kohtaan itsekin kiinnitin huomiota. Onnea kauniista kirjasta! Valmistin siitä juuri eilen punajuuripiirakan ja seuraavat ruoat muhivat jo mielessä.

Prisca Leclerc kirjoitti...

No hyvä juttu! Ja ihana kuulla, että olet kirjasta jo kokkaillut. On todella mielenkiintoista seurata, mitä reseptejä ihmiset alkavat tekemään, mihin tarttuvat ja kuinka onnistuvat. Mukavaa joulun odotusta.