29.10.2013

Broileria Tagine







Surffailin töissä Pinterestissä ja löysin ihanan näköisen uunibroilerikuvan. Kuva jäi kummittelemaan päähäni ja kas, kotiin päästyäni löysin jääkaapista broileria. Kaikkia tarvittavia mausteitakin löytyi. Siis tuumasta toimeen.
Ihanaa kokeilla jotain uutta näin arkenakin. En kuitenkaan voinut olla lisäämättä jotain omaakin, joten tästä tuli nyt minun versioni marokkolais -vaikutteisesta Tagine broilerista. Ihana, pehmeän mausteinen broileri ja etenkin liemi, sekä siinä muhineet kasvikset maistuivat ihanalta.
Kaveriksi paistoin pannulla eilisen perunat. Riisikin sopisi oikein hyvin. Tai linssit.


5lle
3 broilerin reittä
4 broilerin fileetä
5 valkosipulin kynttä
1,5 rkl suolaa
2 rkl murskattuja kuminansiemeniä
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl kurkumaa
1rkl korianteria
5 rkl oliiviöljyä
1 rkl sahramia (niitä terälehtiä jos on)
1 sitruuna
1 bataatti
1 paprika
3 sipulia


Sekoita keskenään veitsellä murskatut ja pieniksi pilkotut valkospulit, sekä muut mausteet. Lisää sekaan öljy. Pilko kasvikset ja sitruuna ja aseta ne vuoan pohjalle. Laita päälle broilerin koivet ja fileet. Levitä broilerin päälle mausteseos ja hiero se käsin paloihin. Lisää lopuksi vielä suolaa ja mustapippuria.
Laita vuoka uuniin alatasolle 220c 45 min.


27.10.2013

Lammas, rosmariini ja valkosipuli...


Hyvä sisäfilee on koko perheen lempiruokia. Yksinkertaisesti pannulla paistettu pihvi hyvillä mausteilla ja kaveriksi raikas salaatti.

Tänään mies tuli kaupasta lampaan sisäfileen kanssa. Ai, että.
Järkyttävän ihana tuoksu valtaa keittiön, kun pannulla tirisee voi, sekaan heittää valkosipulia ja yrttejä. Yhtäkkiä kaikki lapset hipsivät keittiöön valittamaan nälkäänsä. Tuoksu on vallannut koko talon. Lampaan sisäfileet maustuvat pannulla kuin itsestään ja niiden kanssa tarjotaan valkoisia papuja voilla ja rosmariinilla maustettuna.

Lampaan sisäfileetä
voita
rosmariinia
5 valkosipulin kynttä
minttua
merisuolaa
mustapippuria


26.10.2013

Sokerikuorrutetut karpalot





Äitini teki näitä usein jouluna, kun olin pieni.
Näin tänään kaupassa karpaloita ja alkoi kauheasti tehdä mieli näitä herkkuja. Karpalon happamuus ja tomusokerin rapeaksi kuorrutteeksi kovettunut pehmeä makeus, yhdistyvät ihanaksi makuelämykseksi.

Tarvitset

200g karpaloita
n.300g tomusokeria
1/2 munanvalkuainen

Riko valkuaisen koostumus pienessä kulhossa. kaada sekaan karpalot ja kääntele niitä varovasti valkuaisessa. Levitä karpalot leivinpaperille ja anna valkuaisen kuivahtaa n. 5 minuuttia. Sirottele päälle tomusokeri ja pyörittele marjoja hellästi leivinpaperilla niin, että karpalot peittyvät tomusokerista kokonaan. Jos tuntuu, että karpalot jäävät edelleen liian kosteiksi, kaada ne toiselle leivinpaperille ja anna hieman kuivahtaa. Sirottele päälle loput tomusokerit ja anna kuivua. Karpalot ovat valmiita, kun tomusokeri ja valkuainen ovat kovettuneet karpaloiden päälle rapeaksi kuoreksi.