27.3.2013
Lisää pastaa! Kampasimpukkapasta
Mies toi kotiin oikein pastakoneen ja ryhtyi heti hommiin. Pakkasesta otettiin kampasimpukoita ja loihdittiin herkku!
Tarvitset 5lle
10 kampasimpukkaa
lehtipersiljaa
2 valkosipulia
Kirsikkatomaatteja rasia
oliiviöljyä
2dl valkoviiniä
merisuolaa
2rkl voita
Ricotta juustoa
Pastataikinan ohje
Sulata simpukat ja puolita ne paksuudeltaan. Ruskista ja kypsennä kampasimpukat pannulla oliiviöljyssä. Pilko sipuli. Puolita tomaatit. Nosta simpukat sivuun. Lisää sipulit pannulle (simpukoiden liemeen). Lisää voi ja valkoviini. Anna kastikkeen keittyä kasaan n. 10 min. Lisää joukkoon tomaatit, kampasimpukat ja lehtipersilja. Anna kastikkeen maustua vielä hetki pannulla. Kaada kastike pastan päälle tarjoiluastiaan. Ripottele päälle lisää persiljaa ja raasta ricotta juustoa. Tarjoile heti.
22.3.2013
Ravioleja!!!!
Näistä tuli niin hyviä! Ja pastan tekeminen on niin helppoa! Suosittelen. Raviolien tekemiseen ei välttämättä edes tarvita pastakonetta.
Tässä lemppari sitruunaraviolien ohje. Kevään Kotoliving -lehdessä (lehtipisteistä) on lisää ideoita pastan värjäämiseen ja maustamiseen, sekä pari herkullista kastikereseptiäkin.
1-2 annosta
1,8dl durum vehnäjauhoja
1muna
1tl suolaa
1/2rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuoret
Täyte
1-2 annokseen
100g Ricotta juustoa
1 puska Tuore basilicaa
Merisuolaa
Mustapippuria
Kaada jauhot työtasolle ja muotoile keskelle kolo munia
varten.
Riko munat jauhojen keskelle.
Lisää suola, öljy ja mauste. Tässä tapauksessa 1/2 sitruunan kuoret.
Sekoita seos varovasti rikki haarukalla. Sekoita haarukalla
pyörivin liikkein, jotta jauhot pikkuhiljaa sekoittuvat munien joukkoon.
Kun seos on liian paksu haarukkatyöskentelyyn,
Ota kädet käyttöön. Vaivaa noin. 10min.
Lisää jauhoa tarvittaessa.
Tee taikinasta pallo anna olla n.20 min muovikelmuun käärittynä.
Tee täyte ravioleille:
Sekoita ricottaan silputtu yrtti ja mausteet.
Siirrä taikina jauhotetulle alustalle.
Vaivaa taikinaa lisää, kunnes se on tasainen ja taipuisa
lisäten tarvittaessa hieman jauhoja.
Kaulitse taikina n. Kahden-kolmen millimetrin paksuiseksi. Leikkaa
taikinasta pyörylöitä, vaikka lasia apuna käyttäen.
Laita täytettä teelusikallinen pyörylän keskelle. Kastele
sormenpää veteen ja kastele pyörylän puolikas reuna ja paina reunat yhteen
puolikuun muotoiseksi ravioliksi. Reunat voi koristella taikinaleikkurilla.
19.3.2013
Aglio&Olio
Aglio & Olio
Yksinkertaisen pastan A ja O.
Tammi., Saku Tuominen, Tuukka Koski, Kimmo Kivilahti
Jos et halua ryhtyä tuorepastakokeiluihin, mutta olet suuri
pastan ystävä, tässä kirja pullollaan pastakastikereseptejä.
Tv –tuottaja ja ruokakirjailija Saku Tuomisen mielestä,
pasta on maailman parasta pikaruokaa.
Aglio & Olio on kuivapastan kaikenkattava käsikirja.
Jos tapaat tehdä viikosta toiseen samoja soosseja
pastallesi, niin tässäpä idea: Avaa summamutikassa aukeama Aglio&Olio
–kirjasta ja toteuta sormesi osoittama resepti. Kirjassa on lopuksi omistettu pieni osio
tuorepastallekin.
Minulla tämä kirja toimii inspiraatiokirjana. Jos pitää äkkiä keksiä ruokaa, eikä kaupassa olla käyty, löytyy kirjasta helposti yhdistelmiä joka lähtöön. Harvemmin meillä on tietyn reseptin kaikki ainekset , mutta jotain sinnepäin kuitenkin. Kivoja, helppoja reseptejä.
17.3.2013
Broileria lime-crémefraiche kastikkeella
Tämä on todella herkullinen resepti. Joskus Hesarista poimittu.
Tarvitset
Broileria
1 prk creme fraiche
2 limeä
Rakuunaa tai korianteria
suolaa
valkopippuria
Pese lime huolella ja raasta yhden kuoret. Suolaa broilerinrinnat, ripottele pippuria ja aseta ne kannelliseen uunivuokaan (foliotakin voi käyttää kantena). Ripottele limen kuoret kanojen päälle. Purista mehut kahdesta limestä kanojen päälle ja ympärille. Laita uuniin 220c n. 25 min. Kunnes kana on kypsää ( haarukalla painettaessa sisältä tulee kirkasta nestettä).
Ota kanat uunista. Kaada liemi vuoasta kattilaan. Lisää joukkoon creme fraiche. Anna kiehahtaa. Lisää silputtu yrtti. Tarjoile riisin kanssa.
14.3.2013
Aurajuusto-pekonipasta
Näin viimeisinä pakkaspäivinä maistuu kaikenlainen suolainen ja rasvainen. Tämä resepti syntyi ihan vain jääkaapin inspiroimana.
Tarvitset
Tagliatellea
pekonia
Aurajuustoa
Kermaa
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
Pilko pekonit ihan pieniksi. Paista ne rapeiksi tilkasen öliiviöljyä kera. Laita pekonit odottamaan talouspaperille, jotta rasvat imeytyisivät pois ja pekonit jäävät rapeiksi.
Laita pasta tulemaan.
Murskaa ja pilko valkosipulin kynnet. Lorauta pannulle öljyä ja lisää valkosipulit freesaantumaan hetkeksi. Kaada pannulle 1,5dl kermaa, mausta merisuolalla ja mustapippurilla. Kun kerma on hieman kiehahtanut, lisää sekaan Aurajuusto murennettuna. Anna juuston sulaa kermaan. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Tuoreyrteista esim. rosmariini sopisi erinomaisesti kaveriksi. Minulla ei ollut sitä. Oli hyvää ilmankin.
Kun pasta on valmis. Valuta vedet ja kaada kastike pastan joukkoon. Sekoita hellästi. Kaada sekaan myös pekonit ja pyöräytä pastaa pari kertaa. Tarjoa heti.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)