28.12.2012

Perunasalaatti


Vaikka uudenvuoden aterialle...

Tarvitset 6lle:

1kg perunoita
2 kevätsipulin vartta tai pieni purjo
2 omenaa
isoja kapriksia
1 kermaviili
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
mustaa pippuria
merisuolaa


Keitä perunat kuorineen jättäen ne kiinteiksi ja anna jäähtyä. Kuori halutessasi, mutta ei tarpeellista.
Kumoa kermaviili salaattikulhoon. Lisää noin puoli desilitraa oliiviöljyä ja kaksi ruokalusikallista etikkaa. Murskaa valkosipulin kynnet sekaan. Lisää suolaa ja mustapippuria. Leikkaa kevätsipulit pieniksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Kuori ja leikkaa omenat isoiksi paloiksi (n.2x2cm) ja sekoita joukkoon. Lisää  6-8 osaan leikatut perunat ja kaprikset. Sekoita. Anna salaatin tekeytyä ja maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Laktoosittoman salaatista saa jättämällä kermaviilin pois ja laittamalla enemmän oliiviöljyä ja viinietikkaa, mutta soijajogurttikin käy loistavasti.

25.12.2012

Välipäiväpasta




Jotain muuta kuin jouluruokaa... Ei ehkä kovin raikasta ja vähäkalorista, mutta oikein hyvää. Vaikka ulkoilun jälkeen. Aurajuustopasta. Kermaista ja valkosipulista.

Tarvitset:
Purkki Valion Aurakermaa
4 valkosipulin kynttä
aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna n.4rkl
2rkl voita
2rkl vehnäjauhoja
Tuoretta timjamia
mustapippuria

Tee näin:
Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pastat.
Murskaa valkosipulin kynnet veitsen kyljellä ja pilko. Laita voi paistinpannulle. Voin sulettua lisää valkospulit. Kun valkosipulit ovat kuullottuneet, lisää 2rkl vehnäjauhoja. Anna jauhojen turvota hetki ja kaada pannulle kerma. Lisää timjami ja mustapippuri. Anna kastikkeen lämmetä ja suurustua. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Kaada pannulle kypsä pasta ja sekoita. Tarjoile. Ripotele halutessasi päälle aurajuustoa.






1.12.2012

Ihanan kosteat suklaa-Marianne-banaanimuffinit






Kadotin lempi -muffinireseptini. En ole tehnyt muffineja siis vuoteen tai kahteen.
Nyt teki niin kovasti mieli jotain hyvää, että päätin etsiä uuden muffinireseptin. Etsin netistä oikein Ameriikkalaisia reseptejä, mutta totesin, että on turhan vaikeaa muuttaa cupseja ja muita mittoja meidän deseihin ja ruokalusikallisiin. Niinpä tein reseptin itse, yhdistelemällä ja kokeilemalla.

Halusin kosteita ja mehukkaita muffineja. Minulla ei ollut materiaaleja kuorrutteelle, eivätkä lapset oikein kuorrutteista välitä, joten nyt piti panostaa taikinaan.
Lopputulos ylitti odotukseni.

24 muffinia

200g voita
4dl sokeria
1dl fariinisokeria
4 munaa
1dl maitoa
3rkl turkkilaista jogurttia
8dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta (aitoa)
4tl leivinjauhetta
1tl suolaa
120g tummaa leivontasuklaata
2rkl Mariannerouhetta
(2 banaania)

Jos pidät banaanista muffineissa, suosittelen.
Itse laitoin yhden banaanin puolikkaaseen taikinaan, sillä lapset eivät halunneet banaania.

Vatkaa pehmennyt voi, sokerit ja munat yhteen. Lisää jogurtti ja maito.

Sekoita kuivat aineet keskenään (jauho, leivinjauhe, kaakao, suola). Lisää jauhot voi-muna-sokeriseokseen vähitellen, kokoajan vatkaten.

Lisää lopuksi murskattu suklaa, Mariannerouhe ja banaani kauhalla sekoittaen.
Täytä muffinivuoat reilulla ruokalusikallisella taikinaa.
200c n.18min

Minä käytän teflon muffinipeltejä, jos haluat käyttää kauniita muffinivuokapapereita, niin muista laittaa ainakin kaksi paperivuokaa sisäkkäin, jotta muffini pysyy kasassa. Paras tapa, on laittaa paperinen vuoka muffinipellin muotteihin.